Povrchní nahlédnutí do minoritní džunglistiky

Den 62
Kateung -> Ban Lung -> Stung Treng

Probudil jsem se ve spacáku vedlejednoho z lovců žab. Bylo 6 ráno a celý dům se postupně zvedal, ženy odklízely moskitiéry a v kotlících začaly vařit rýži na snídani. Sbalil jsem si svých šest švestek (v mém případě spíš dvanáct), za pomoci dětí vytáhl motorku ze sklepa a připevnil bagáž. Rozloučil jsem se s rodinkou a vyrazil do Ban Lung.

img_9856

Jak jsem už určitě zmínil, tahle oblast je hlavně známá svou nedotčenou přírodou a možnosti několikadenních výletů do džungle. Bohužel už se můj čas v Kambodži nachýlil ke konci a tak jsem se rozhodl si to tady jen zběžně projet a vyrazit Laosu. Dal jsem si tedy 40 km dlouhou cestu do Veun Sai, známého eko turistikou a kombinací různých národních na ostrově – Kambodžané, Laosané a Číňané. Cesta samotná vedla po nezpevněné prašné cestě a občas zabrousila do džungle a tak se bylo na co koukat. Destinace samotná však za moc nestála a krom cesty vorem tam a zpět jsem si ji moc neužil, o to víc jsem si užil cestu zpět na motorce a i když mě pomalu z věčných děr začinaly bolet záda, všechno jsem nakonec na plný plyn jakž takž prokličkoval a dorazil zpět do Ban Lung.

img_9858

Odtud jsem si chtěl dát posledni destinaci, idilické jezero v kráteru sopky asi tři km od města. Nebyl to zrovna Nový Zéland, ale špatné to taky nebylo. Přichomýtnul jsem se ale k oslav voleb jedné z
minorit, tak jsem se kouknul na jejich tradiční tanec dokola s bubínky, popil trošku rýžového vína a pivka, popovídal si s místními. Rozloučil se s usměvavou slečnou, kterou mi předhazoval její kamarád a vyrazil směrem na Laos.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *